‘Geef nabestaanden Sarah de rust om zich op verlies te kunnen richten’

De 21-jarige Amerikaanse studente die woensdag in Rotterdam door messteken om het leven is gebracht, is Sarah Papenheim uit Minnesota. Een 23-jarige Rotterdammer is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Sarah. De verdachte is inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Advocaat Sébas Diekstra staat de nabestaanden van Sarah bij. Hij vraagt het publiek en de media om de nabestaanden de tijd en rust te gunnen om zich op het verlies van hun geliefde Sarah te richten.

Diekstra: ,,De nabestaanden van Sarah zijn de afgelopen dagen overspoeld met steunbetuigingen en aandacht van publiek en media. Zij worden veelvuldig benaderd. Deze aandacht doet hen aan de ene kant goed, maar aan de andere kant levert deze aandacht ook een enorme belasting op. Vanwege dit laatste wil ik een beroep doen op het publiek en de media om de nabestaanden de rust te gunnen om zich te kunnen richten op de uitvaart aan het einde van het jaar en de verwerking van dit immense verlies.’’

Voor persvragen of andere mediazaken over deze zaak kunt u contact opnemen met Mr. S.M. Diekstra, die als woordvoerder van de nabestaanden zal optreden.