Nabestaanden Jessica (25) eisen nieuw onderzoek

De nabestaanden van de overleden Jessica van Room (25) willen dat haar dood opnieuw wordt onderzocht. Haar moeder en drie zussen van Jessica beklagen zich over eerder politie-onderzoek en willen dat de zaak heropend wordt. Advocaat Sébas Diekstra dient vrijdag een artikel 12-procedure in bij het gerechtshof.

Jessica stierf eind 2005. Haar lichaam werd op een septemberochtend aangetroffen onder aan haar flat in Geldrop. Een afscheidsbriefje is nooit gevonden, wel twee lege glazen en een fles Bacardi. Ook brandde er licht en stond de televisie nog aan toen Jessica’s levenloze lichaam beneden in het gras lag. De politie concludeerde zelfmoord.

Advocaat Diekstra noemt het politie-onderzoek een aanfluiting. „Belangrijke sporen zijn niet veiliggesteld. Er is ’aangenomen’ dat er niemand anders in de woning was toen Jessica stierf, maar dat is nooit uitgesloten. Sporen zoals aan de fles Bacardi zijn niet veiliggesteld. Daarom moet het onderzoek nu worden heropend. Er blijft te veel onduidelijk nu.”

De politie meent dat er geen reden is om het onderzoek te heropenen. De reden daartoe hebben zij ook uitgelegd aan de familie. „Wij hebben geen enkele aanwijzing gevonden voor een misdrijf. Een zelfdoding is niet uitgesloten, maar ook daar zijn in het onderzoek geen concrete aanwijzingen voor gevonden. Het is dus heel goed mogelijk dat de dood van Jessica een ongeluk is geweest”, aldus het rechercheteam.

(Bron: De Telegraaf)