‘Opnieuw onderzoek in water Ypenburg waar Orlando (17) dood is gevonden’

De politie heeft vannacht groot onderzoek gedaan in het water aan het Bitterzoetpad in Ypenburg, waar vorig jaar het lichaam van Orlando Boldewijn (17) uit Rotterdam werd aangetroffen. Het zou gaan om een van de laatste onderzoeken in de zaak.

Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Een groot aantal rechercheurs, medewerkers van de Forensische Opsporing en politieduikers kwam vannacht naar de Ypenburgse plas. De politie bevestigt dat het onderzoek te maken had met de zaak rondom de dood van de Rotterdamse tiener. Wat de aanleiding was om het onderzoek op die plek vannacht te hervatten, kan de politie nog niet zeggen.

Volgens advocaat Sébas Diekstra, die de familie van Orlando Boldewijn bijstaat, maakt dit onderzoek deel uit van de laatste onderzoeken in deze zaak. .,,Wij hebben vernomen van het Openbaar Ministerie dat het strafrechtelijk onderzoek inmiddels zijn einde gaat naderen.‘’ Diekstra verwacht snel te horen wanneer de zaak op zitting komt.

,,Het onderzoek neemt de nodige tijd in beslag en dat doet ook iets met de nabestaanden. Maar ook voor de familie is het van groot belang dat het onderzoek zo grondig mogelijk wordt verricht. Wij zijn in elk geval zeer tevreden over de wijze waarop het Openbaar Ministerie en de politie de zaak nu onderzoeken en hoe wij op de hoogte worden gehouden.’’

Lees het gehele nieuwsbericht via AD.nl.