Strafvervolging voor verdachten mishandeling Jeroen Holtrop

Het gerechtshof in Den Haag heeft het Openbaar Ministerie gelast over te gaan tot strafvervolging van twee mannen die journalist en YouTuber Jeroen Holtrop (30) in maart 2019 in het centrum van Delft zwaar zouden hebben mishandeld. Dat heeft het gerechtshof beslist nadat advocaat Sébas Diekstra een klacht had ingediend na het seponeren van de zaak.

Jeroen werd destijds tegen de grond geslagen, raakte ernstig gewond en verloor het bewustzijn. Hij moest naar een ziekenhuis worden afgevoerd. Volgens Jeroen probeerden een paar van zijn vrienden een ruzie tussen enkele mannen te sussen. De YouTuber keek vanaf een afstandje toe en werd plotseling uit het niets tegen de grond geslagen.

De politie bouwde een dossier op, onder meer aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen. Toch kwam het OM tot de conclusie dat overtuigend bewijs ontbrak en seponeerde de zaak. Jeroen legde zich daar niet bij neer, nam advocaat Sébas in de arm en spande een beklagprocedure aan bij het hof, om alsnog vervolging bewerkstelligd te krijgen. Daarin is hij nu geslaagd.

Jeroen werkte in het verleden bij PowNews en is tegenwoordig werkzaam bij De Telegraaf. Hij heeft daarnaast een eigen YouTube-kanaal.

Bron: ANP/RTL Boulevard

Site Footer