‘Verdachte betrokkenheid bij dood Orlando op 27 januari voor de rechter’

De man uit Den Haag die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn, moet in januari voor het eerst voor de rechter verschijnen. De Rotterdamse tiener was begin 2018 na een afspraak niet thuisgekomen. Zijn lichaam werd ruim een week later in het water aan het Böttgerwater gevonden in de Haagse wijk Ypenburg.

Uit onderzoek is gebleken dat de Hagenaar de tiener in het water heeft zien liggen en hem daar aan zijn lot heeft overgelaten. De man was vorig jaar in april al aangehouden als verdachte in de zaak. Hij kwam na enkele dagen vrij, omdat er onvoldoende gronden waren hem langer vast te houden. De Hagenaar bleef wel verdachte in de zaak en het onderzoek werd voortgezet. Er wordt hem onder meer mishandeling met de dood tot gevolg en dood door schuld verweten.

Op basis van het onderzoek kan niet worden vastgesteld of Boldewijn door geweld om het leven is gekomen. Onderzoek van het lichaam van de tiener leverde geen doodsoorzaak op.

De zogeheten regiezitting is op 27 januari 2020 om 09:00 uur in de rechtbank in Den Haag. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Wanneer dat wel gebeurt, is niet duidelijk.