Skip to content Skip to footer

In hoger beroep veroordeling moeder Sharleyne voor doden dochter

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft vandaag de 41-jarige moeder van Sharleyne uit Hoogeveen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar en 9 maanden voor doodslag op haar dochter op 8 juni 2015.

Op die dag is de net 8-jarige Sharleyne ’s nachts levenloos aangetroffen voor de flat in Hoogeveen waar zij woonde. Het Openbaar Ministerie had de zaak in eerste instantie geseponeerd. Daar kon de vader, cliënt van ons kantoor, niet mee leven en hij heeft zich daarover beklaagd bij het gerechtshof. Die heeft hem gelijk gegeven en de vervolging van de moeder bevolen.

Op grond van nader politieonderzoek is haar moeder als verdachte aangehouden. Zij wordt ervan verdacht dat zij haar kind over de reling van de galerij heeft gegooid. De moeder heeft elke betrokkenheid bij de dood van Sharleyne ontkend.

De moeder is vervolgd voor moord dan wel doodslag op haar dochter. Op 9 juli 2018 is de moeder door de rechtbank Noord-Nederland (ECLI:NL:RBNNE:2018:2624) van deze beschuldiging vrijgesproken. De officier van justitie was het niet eens met dit vonnis en heeft hoger beroep ingesteld. Het gerechtshof heeft de moeder nu dus wel veroordeeld voor de dood van haar dochter.