Nabestaanden tramaanslag eisen dat Gökmen T. naar proces komt: ‘Ik ga mijn dochter niet verdedigen tegen een lege stoel’

De rechter moet Gökmen T. nu al verplichten bij zijn strafzaak aanwezig te zijn. Dat zegt René Verschuur, vader van Roos (19), één van de vier slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht tegen EenVandaag. “Ik ga mijn dochter niet verdedigen tegen een lege stoel.”

“Als reden gaf de rechtbank dat er inmiddels een advocaat was toegewezen. Voor nabestaanden voelde dit als een klap in het gezicht.” Op maandag 2 maart begint de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen T. Advocaat Diekstra eist vandaag duidelijkheid in een brief namens de nabestaanden: “Wij willen nu al weten van de rechtbank of zij de verdachte zullen verplichten aanwezig te zijn bij zijn eigen proces.”

Voor de nabestaanden is dat namelijk cruciaal, legt René Verschuur uit. “Anders ga ik er zelf niet heen, dan ga ik weg. Hij moet staan voor de daad die hij heeft gedaan. Hij zal zich moeten realiseren wat hij ons heeft aangedaan. Dat kan niet tegen een lege stoel, dat moet de rechtbank ook weten.”

Lees verder via: EenVandaag

Site Footer