Skip to content Skip to footer

‘Zittingsdatum bekend voor verdachten van mishandeling Jeroen Holtrop’

Het gerechtshof in Den Haag heeft in 2021 het Openbaar Ministerie gelast over te gaan tot strafvervolging van twee mannen die verslaggever Jeroen Holtrop in maart 2019 in het centrum van Delft zwaar zouden hebben mishandeld. Dit had het gerechtshof beslist nadat advocaat Sébas Diekstra een klacht had ingediend na het seponeren van de zaak. Middels een zogeheten artikel 12 Sv procedure.

Na een aantal getuigenverhoren bij de rechter-commissaris is er nu zicht op een inhoudelijke behandeling van de zaak. Op vrijdag 2 december a.s. om 15:25 uur zullen de verdachten bij de rechtbank in Den Haag terechtstaan voor de mishandeling.

Jeroen werd destijds tegen de grond geslagen, raakte ernstig gewond en verloor het bewustzijn. Hij moest naar een ziekenhuis worden afgevoerd. Volgens hem probeerden een paar van zijn vrienden een ruzie tussen enkele mannen te sussen. Hij keek vanaf een afstandje toe en werd plotseling uit het niets tegen de grond geslagen.

De politie bouwde een dossier op, onder meer aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen. Toch kwam het OM tot de conclusie dat overtuigend bewijs ontbrak en seponeerde de zaak. Jeroen legde zich daar niet bij neer, nam advocaat Diekstra in de arm en spande een beklagprocedure aan bij het hof, om alsnog vervolging bewerkstelligd te krijgen. Daarin is hij geslaagd. Nu moeten de verdachten zich eindelijk voor de politierechter verantwoorden.